به گزارش خبرگزاری مهر، اصغر جهانگیر در ارتباط تلفنی با استودیوی خبر شبکه یک سیما، افزود: قانون هوای پاک که در سال ۹۶ تصویب شد یک قانون مترقی است که اگر دستگاهها به وظایف خودشان عمل میکردند شاهد وضع فعلی نبودیم.
وی ادامه داد: در ماده ۸ قانون هوای پاک آمده است که همه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف هستند که موتورسیکلت و خودرویشان را بعد از رسیدن به سن فرسودگی از رده خارج کنند، تردد این وسایل ممنوع است و پلیس هم خودروهای فرسوده را به ازای هر روز تردد جریمه میکند.
جهانگیر گفت: حدود ۴۵ درصد از وسایل نقلیه که در کشور تردد میکنند در سن فرسودگی هستند و این یعنی اینکه از هر دو خودرو حدود یک خودرو در سن فرسودگی است و محیط را آلوده میکنند که در این خصوص راهنمایی و رانندگی میخواهد خودروها را جریمه کند، اما در بخش دیگری از این قانون؛ وزارتخانههای کشور، صمت و اقتصاد موظف بودند زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل را طی ۵ سال فراهم کنند که اتفاق نیفتاده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا فهرستی از کوتاهیها و مقصران در اجرای قانون هوای پاک به این معاونت معرفی شده است، خاطرنشان کرد: فهرستی از مقصران تاکنون به ما معرفی نشده است و ما خودمان در حال رصد هستیم و از دستگاههای دیگر مطالبه میکنیم و با دستگاههایی که به وظیفه خودشان عمل نکردند و ترک فعل اتفاق افتاده است، برخوردهای قانونی صورت میگیرد.
عملیاتی شدن تنها ۹ درصد از احکام قانون هوای پاک
معاون فنی و حسابرسی امور عمومی و اجتماعی دیوان محاسبات کشور گفت: تاکنون حدود ۹ درصد از احکام قانون هوای پاک توسط ۲۳ دستگاه اجرایی عملیاتی شده است.
کیومرث داوودی در ارتباط تصویری با استودیوی خبر شبکه یک سیما، درباره ناقص اجرا شدن قانون هوای پاک افزود: در گزارش دیوان محاسبات از مجموع آئین نامهها، دستورالعملها و قانون هوای پاک، ۲۲۰ حکم تبیین شده است که شامل ۲۳ دستگاه اجرایی میشود.
وی ادامه داد: از ۲۲۰ حکم که شناسایی و در کشور بررسی شد، شاهد بودیم که ۲۰ حکم انجام شده، ۱۴۰ حکم به شکل ناقص اجرا شده و ۶۰ حکم هم تاکنون اجرایی و عملیاتی نشده است.
داوودی گفت: این شرایط نشان میدهد حدود ۹ درصد از احکام قانون هوای پاک توسط ۲۳ دستگاه اجرایی تاکنون عملیاتی شده است.
وی خاطرنشان کرد: یک سری آلایندههای متحرک و ثابت داریم که آلایندههای متحرک شامل خودروی سواری، تاکسیها، موتورسیکلتها، وانتها، مینی بوسها و وسایل نقلیه عمومی و خصوصی است و آلایندههای ثابت هم شامل فرودگاهها، جایگاههای سوخت، راه آهن، پایانههای اتوبوس، تجهیزات گرمایشی خانگی و نیروگاهها و پالایشگاهها میشود که سهم آلایندگی هر یک از اینها توسط مراکز ذیصلاح مشخص شده است.
نظر شما